3de vaccinatie en boosterprik – Huisartsenpraktijk LeoCura – Rijswijk

Welkom bij Huisartsenpraktijk LeoCura

Om u nog beter van dienst te zijn wij ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Terug naar overzicht

3de vaccinatie en boosterprik

Vanaf 6 oktober ontvangt een specifieke groep mensen met een ernstige afweerstoornis hun uitnodiging voor een derde vaccinatie tegen COVID-19. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen.
Mensen die in aanmerking komen, kunnen hun uitnodiging verachten vanaf 6 oktober tot eind oktober via het ziekenhuis waar zij in behandeling zijn. Alleen mensen met een uitnodiging kunnen een derde vaccinatie halen bij de GGD.

Voor vragen m.b.t. een derde vaccinatie voor mensen met een afweerstoornis kunt u terecht op de website van de rivm 

De boostervaccinatie van 60-plussers die thuis wonen gaat van oud naar jong. 18 november 2021 ontvangen de eerste mensen van 80 jaar en ouder een uitnodiging. Zij krijgen een brief van het RIVM met de mogelijkheid om vanaf 19 november een afspraak te maken voor de boostervaccinatie bij de GGD.
Heeft u een partner? Dan kunt u gelijktijdig een afspraak maken voor uw partner als uw partner  in aanmerking komt voor de boostervaccinatie (60 jaar is of ouder). Bespreek dat met de GGD als u de afspraak maakt.

Kunt u niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-locatie komen? Dan krijgt u nog een aanvullend bericht voor vaccinatie aan huis vanaf januari 2022. U hoeft nu nog niets te doen. Kunt u zelf naar een GGD-priklocatie komen? Maak dan een afspraak bij de GGD. U bent dan sneller aan de beurt.

In december start het uitnodigen van mensen van 60 tot en met 79 jaar voor de boostervaccinatie. Dit gaat van oud naar jong.

Deze vaccinaties worden niet door de huisarts gegeven!

Voor veelgestelde vragen m.b.t. de boostervaccinatie kunt u terecht op de website van het rivm

Publicatiedatum: 04-11-2021