Coronavirus – Huisartsenpraktijk LeoCura – Rijswijk

Welkom bij Huisartsenpraktijk LeoCura

Om u nog beter van dienst te zijn wij nu ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Spoed

Bij direct levensbedreigende situaties: bel 112


Op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur in geval van spoed:

070-3930263 (keuze 1)


Bij spoedgevallen 's avonds, 's nachts en in het weekend:

HADOKS acute zorg: 070-3469669


De huisartsenpraktijk is op werkdagen geopend van:

08.00 uur -12:30 uur
13:30 uur -17.00 uur

Coronavirus

Belangrijk nieuws omtrent Corona                       22 augustus 2021

 

U heeft onlangs een brief gekregen van het ministerie van VWS waarmee u 2 zelftesten gratis kunt bestellen via internet of via telefoonnummer  0800-1351.

Belangrijk om te weten is dat u deze test niet  gebruikt indien u klachten heeft die duiden op het mogelijk hebben van Corona.

Deze test gebruikt u vooraf wanneer u bijvoorbeeld naar een feest toe gaat waar veel mensen zullen zijn. Vooral het in contact gekomen zijn met veel mensen en niet de afstand hebben kunnen bewaren van 1,5 meter geeft kans op het besmet worden met het Corona virus (achteraf), zelfs zonder dat u klachten heeft en 2x gevaccineerd bent.

 

Indien u klachten heeft die het hebben van Corona kunnen betekenen

( bijv. hoesten, keelpijn, loopneus, niezen, verkouden, koorts, benauwdheid/kortademigheid) dan maakt u meteen een test afspraak via de GGD per telefoon met 0800-1202 of via www.coronatest.nl

Dit is een gratis PCR test waarbij er een test wordt genomen via de neus en keel. Deze test is een stuk betrouwbaarder dan de zelftest die u in de supermarkt  of apotheek koopt.

Uiteraard blijft u binnen totdat u de uitslag van deze test via de GGD binnen hebt. De uitslag is meest binnen de 48 uur bekend.

 

In onze praktijk zal de assistente of huisarts altijd vragen bij klachten van bijv. hoesten en/of andere corona gerelateerde klachten of u deze PCR test al heeft laten doen en er een uitslag van heeft die negatief is.

Zonder een negatieve uitslag van een PCR test kunt u de praktijk niet betreden.

 

In het gezondheidscentrum dragen wij nog steeds een mondkapje en houden we ons aan de regels zoals deze zijn opgesteld door het RIVM.

Wij verzoeken u daarom ook een mondkapje te dragen.

Wij vragen hiervoor uw begrip en vertrouwen op uw medewerking.

 

Team huisartsenpraktijk Leocura.

 

Registratie in gele vaccinatieboekje

Onze assistentes krijgen veel vragen over de gele vaccinatieboekjes. Wij kunnen deze boekjes niet leveren. Let wel op dat dit geen internationaal rechtsgeldig document is. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de overheid.

Patiënten die dit gele boekje hebben en bij ons gevaccineerd zijn, kunnen wij wel invullen. Lever uw boekje bij de assistente in samen met uw registratiebewijs en we zullen ervoor zorgen dat dit de volgende dag ingevuld bij ons weer opgehaald kan worden.

 

Vaccineren 60+ corona-vaccin, zondag 16 mei 2021 a.s. 

De brieven voor de tweede te vaccineren groep 60+ is 6 mei verstuurd. Dit wordt met het Astra-Zeneca vaccin gedaan.
Zondag 16 mei 2021 beginnen wij met vaccineren vanaf 10 uur in het Kruispunt, in de ruimte van de fysiotherapeut.

Het kan zo zijn dat u al elders gevaccineerd bent, of dat u al een oproep heeft gehad, dan kan u onze brief negeren.

 

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Vragen en antwoorden hervatting vaccinatie AstraZeneca | RIVM


Mensen jonger dan 60 jaar met morbide obesitas (BMI boven de 40) met voorrang gevaccineerd via de GGD met Pfizer

Gisteren 14 april is bekend geworden dat mensen met een hoog BMI (>40) en jonger dan 60 jaar met voorrang mogen worden gevaccineerd via de GGD. Wij hebben patiënten met een BMI boven de 40, van wie dit bij ons bekend is vandaag gebeld en een uitnodigingsbrief toegestuurd via de e-mail.

Indien u een BMI heeft boven de 40 en dit niet bekend is bij de huisartsenpraktijk, ontvangt u geen oproep. Als u jonger bent dan 60 jaar kunt u bellen naar de assistente om (na verificatie van uw BMI) een oproep te ontvangen.


LeoCura start met vaccineren!

Komende week zal LeoCura de eerste coronavaccins geleverd krijgen om op 3 april mensen uit de volgende doelgroep te vaccineren:
-mensen geboren in 1956 en 1957
-mensen met een BMI boven de 40 (body mass index) geboren van 1-1-1946 t/m 31-12-2002
Als u tot een van de bovenstaande doelgroepen behoort, ontvangt u binnen enkele dagen een uitnodiging met informatie over het vaccin, uitnodigingsbrief van het RIVM een gezondheidsverklaring en oproepkaart met tijdslot.
 
Aangezien de praktijk weinig vaccins geleverd krijgt en de vaccins per 11 stuks in een flacon zitten, is het zeer belangrijk dat u ons laat weten of u wel of niet aan aan de oproep gehoor geeft. U kunt dit doen door te mailen naar bougie@ezorg.nl onder vermelding van uw naam en geboortedatum en de vermelding aan-of afwezig op 3 april. 
 
Indien u een oproep heeft ontvangen en gevaccineerd wenst te worden is het nadrukkelijk de bedoeling dat u op 3 april uw vaccin komt halen. Er is vooralsnog geen andere mogelijkheid het vaccin later te krijgen, aangezien de aangebroken flacons niet kunnen worden bewaard.
 
Indien u een BMI heeft boven de 40 en dit niet bekend is bij de huisartsenpraktijk, ontvangt u geen oproep. U kunt dan bellen naar de assistente om (na verificatie van uw BMI) op de oproeplijst geplaatst te worden.
Wij weten niet wanneer andere doelgroepen worden gevaccineerd. Dit bepaalt de overheid.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.