Coronavirus – Huisartsenpraktijk LeoCura – Rijswijk

Welkom bij Huisartsenpraktijk LeoCura

Om u nog beter van dienst te zijn wij nu ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Spoed

Bij direct levensbedreigende situaties: bel 112


Op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur in geval van spoed:

070-3930263 (keuze 1)


Bij spoedgevallen 's avonds, 's nachts en in het weekend:

HADOKS acute zorg: 070-3469669


De huisartsenpraktijk is op werkdagen geopend van:

08.00 uur -12:30 uur
13:30 uur -17.00 uur

Coronavirus

VACCINEREN 60+ CORONA-VACCIN, ZONDAG 16 MEI 2021 as

De brieven voor de tweede te vaccineren groep 60+ is 6 mei verstuurd. Dit wordt met het Astra-Zeneca vaccin gedaan.
Zondag 16 mei 2021 beginnen wij met vaccineren vanaf 10 uur in het Kruispunt, in de ruimte van de fysiotherapeut.

Het kan zo zijn dat u al elders gevaccineerd bent, of dat u al een oproep heeft gehad, dan kan u onze brief negeren.

 

 

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Vragen en antwoorden hervatting vaccinatie AstraZeneca | RIVM

Mensen jonger dan 60 jaar met morbide obesitas (BMI boven de 40) met voorrang gevaccineerd via de GGD met Pfizer

Gisteren 14 april is bekend geworden dat mensen met een hoog BMI (>40) en jonger dan 60 jaar met voorrang mogen worden gevaccineerd via de GGD. Wij hebben patiënten met een BMI boven de 40, van wie dit bij ons bekend is vandaag gebeld en een uitnodigingsbrief toegestuurd via de e-mail.

Indien u een BMI heeft boven de 40 en dit niet bekend is bij de huisartsenpraktijk, ontvangt u geen oproep. Als u jonger bent dan 60 jaar kunt u bellen naar de assistente om (na verificatie van uw BMI) een oproep te ontvangen.

LeoCura start met vaccineren!

Komende week zal LeoCura de eerste coronavaccins geleverd krijgen om op 3 april mensen uit de volgende doelgroep te vaccineren:
-mensen geboren in 1956 en 1957
-mensen met een BMI boven de 40 (body mass index) geboren van 1-1-1946 t/m 31-12-2002
Als u tot een van de bovenstaande doelgroepen behoort, ontvangt u binnen enkele dagen een uitnodiging met informatie over het vaccin, uitnodigingsbrief van het RIVM een gezondheidsverklaring en oproepkaart met tijdslot.
 
Aangezien de praktijk weinig vaccins geleverd krijgt en de vaccins per 11 stuks in een flacon zitten, is het zeer belangrijk dat u ons laat weten of u wel of niet aan aan de oproep gehoor geeft. U kunt dit doen door te mailen naar bougie@ezorg.nl onder vermelding van uw naam en geboortedatum en de vermelding aan-of afwezig op 3 april. 
 
Indien u een oproep heeft ontvangen en gevaccineerd wenst te worden is het nadrukkelijk de bedoeling dat u op 3 april uw vaccin komt halen. Er is vooralsnog geen andere mogelijkheid het vaccin later te krijgen, aangezien de aangebroken flacons niet kunnen worden bewaard.
 
Indien u een BMI heeft boven de 40 en dit niet bekend is bij de huisartsenpraktijk, ontvangt u geen oproep. U kunt dan bellen naar de assistente om (na verificatie van uw BMI) op de oproeplijst geplaatst te worden.
Wij weten niet wanneer andere doelgroepen worden gevaccineerd. Dit bepaalt de overheid.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.