Coronavirus – Huisartsenpraktijk LeoCura – Rijswijk

Welkom bij Huisartsenpraktijk LeoCura

Om u nog beter van dienst te zijn wij ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Coronavirus

Beleid in de huisartsenpraktijk bij coronagerelateerde klachten

Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: thuis blijven en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na telefonisch overleg met de assistente en de huisarts.

In onze praktijk zal de assistente of huisarts altijd vragen bij klachten van bijv. hoesten en/of andere corona gerelateerde klachten of u de PCR test al heeft laten doen en er een uitslag van heeft die negatief is. Zonder een negatieve uitslag van een PCR test kunt u de praktijk niet betreden.

Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen geen luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.

Informatie over het coronavirus

Voor vragen en informatie mbt het coronavirus en de (booster)vaccinatie verzoeken wij u te kijken op www.thuisarts.nl. of op de RIVM-site.

Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en doe altijd een test, ook als u gevaccineerd bent of al eerder corona heeft gehad. Een test kan bij de GGD of met een zelftest. Een testafspraak maakt u online via Coronatest.nl, of bel met 0800-1202 voor een afspraak.
We kunnen alleen in hoogst noodzakelijke situaties aanvullend onderzoek aanvragen: denk bijvoorbeeld aan bloedonderzoek of een röntgenfoto.

Hoe kunt u helpen?

We rekenen op uw hulp om besmetting te voorkomen. Onder andere door binnen te blijven bij milde klachten en door uit te spreken of u koorts heeft wanneer u contact opneemt met onze praktijk of huisartsenpost. Vermoed u dat u coronaklachten heeft? Geef dat dan duidelijk aan als u ons belt. Zowel voor uzelf, voor uw dierbaren als voor uw zorgverleners.

Wij vragen uw begrip en vertrouwen op uw medewerking.

 

Team huisartsenpraktijk LeoCura

 

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.