Nationale Diabetes Challenge start ook in Rijswijk – Huisartsenpraktijk LeoCura – Rijswijk

Welkom bij Huisartsenpraktijk LeoCura

Om u nog beter van dienst te zijn wij ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Terug naar overzicht

Nationale Diabetes Challenge start ook in Rijswijk

Wandel ook mee!

Rijswijk doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022. Vanaf 12 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wilt u werken aan uw gezondheid en diabetes? U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

U kunt zich aanmelden via de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/rijswijklooptmee-/inschrijving/

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig. Daarnaast krijgt u voorlichting over gezond leven waardoor uw actief werkt aan uw gezondheid.

Start wandelingenOp 12 mei start de eerste wandeling van de groep. We starten vanaf Wijkcentrum Stervoorde (Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk).  We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Wij zorgen voor een veilige beweegomgeving en houden uiteraard altijd rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zal deze landelijk of lokaal zijn.

Meer weten?Op zaterdag 23 april van 14:30-15:30 uur organiseert de gemeente Rijswijk samen met de GGD Haaglanden en Gezondheidscentrum Het Kruispunt een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in Wijkcentrum Stervoorde. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar annette.van.prehn@florence.nl.

Verdere achtergrondinformatieDe Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Publicatiedatum: 10-03-2022